Γυμναστική και παιδί

Το πρόγραμμα Γυμναστική και παιδί σχεδιάστηκε για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των παιδιών για κίνηση.  Περιέχει στοιχεία κυρίως από την Γενική Γυμναστική, (ενόργανη, ακροβατική, ρυθμική και φυσικά το Τραμπολίνο).  Είναι πολύ σημαντικό, να τους προσφέρουμε μια πλούσια ποικιλία κινητικών δραστηριοτήτων, απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη και τη σωματική τους διάπλαση.

trampoline-kids

Μέσα σε ένα φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα που ακολουθούν, με πολλά μαθήματα και διάβασμα, είναι απαραίτητο να βρούμε και λίγο χρόνο για μαθήματα Φυσικής Αγωγής (μαθήματα Ζωής).  Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο πολύτιμο είναι αυτό για τα παιδιά μας.  Οι γονείς σήμερα πιστεύουμε, ότι είμαστε σε θέση, να τους προσφέρουμε τα πάντα.  Σίγουρα όμως κάνουμε κάτι λάθος.

Τα αυξημένα επίπεδα παιδικής παχυσαρκίας, στις μέρες μας, είναι η απόδειξη.  Ας θυμηθούμε την δική μας παιδική ηλικία, το παιχνίδι ήταν απλό (μια μπάλα, ένα σχοινάκι …), αλλά μας έδινε την δυνατότητα να παίξουμε χρησιμοποιώντας πλούσια κινητική δραστηριότητα.  Το παιδί έχει ανάγκη να τρέξει, να χοροπηδήσει, να κρεμαστεί, να σκαρφαλώσει ... Ασφαλείς χώροι για τέτοιου είδους δραστηριότητες σπανίζουν σήμερα και τα παιδιά εγκλωβίζονται όλο και περισσότερο στο σπίτι.

Athlos Kids8
Athlos Kids4
Athlos Kids1
Athlos Kids10
Athlos Kids5
Athlos Kids6
Athlos Kids2
Athlos Kids9
Athlos Kids7
Athlos Kids3

Στον  Άθλο δημιουργήσαμε το κατάλληλο περιβάλλον με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα Γυμναστική και παιδί.   Ακόμα και από ηλικία μικρότερη των 3ων ετών το παιδί διδάσκεται την συνεργασία, το ομαδικό παιχνίδι, τις βασικές αρχές τη γυμναστικής και προπαντός την χαρά της κίνησης.  Τα αντικείμενα που διδάσκονται είναι χωρισμένα σε επίπεδα δυσκολίας και σκιτσαρισμένα σε αφίσες που κάθε παιδί παίρνει στο σπίτι.  Το παιδί επιβραβεύεται για την πρόοδό του με αυτοκόλλητα αστεράκια που δείχνουν συγκεκριμένα ποια αντικείμενα της αφίσας έχει μάθει. Κάθε ματιά στην αφίσα γεμίζει το παιδί με αυτοπεποίθηση, για ότι έχει καταφέρει και του δίνει κίνητρο, για ότι έχει ακόμα να μάθει.  Παράλληλα οι γονείς παρακολουθούν την πρόοδο των παιδιών τους.

Το πρόγραμμα Γυμναστική και παιδί αποτελεί παράλληλα την καλύτερη υποστήριξη ταλέντων όλων των ειδών αγωνιστικής γυμναστικής (ενόργανη, ακροβατική, ρυθμική, Τραμπολίνο) και όλων των αθλημάτων.  Δίνουμε στα παιδιά μας καθημερινά, πολλά και απαραίτητα εφόδια για την ζωή τους.  Το σημαντικότερο όμως εφόδιο είναι η υγεία τους.  Η σωστή και φυσιολογική σωματική ανάπτυξη, η μύηση των παιδιών σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης, είναι εξίσου απαραίτητο όσο και όλα τα άλλα.

Φωτογραφίες Βίντεο
 • Βάρνα 2010 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο
  Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Read more...
 • Free Running
 • Parkour
 • Tricking
 • Τραμπολίνο
 • Γυμναστική και παιδί
 • Aerial Silks

Who's online

We have 55 guests online