Ιστορία

Ο Γυμναστικός Όμιλος Άθλος Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1997 από το γυμναστή και προπονητή Τραμπολίνο Βασίλη Αγγελάκο.

Το 1998 γίνεται μέλος της Ε.Γ.Ο. (Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας) και της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. (Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης).

Το 2003 μεταφέρεται σε ιδιόκτητο σύγχρονο προπονητήριο ειδικά σχεδιασμένο για να στεγάσει τα τμήματα εκμάθησης αλλά και υψηλού Αθλητισμού του Συλλόγου.

demostration-kalamata

Στα τμήματα εκμάθησης του Συλλόγου, μέσα από το πρόγραμμα Γυμναστική και παιδί, αρκετά παιδιά κάθε χρόνο γνωρίζουν τον αθλητισμό. Τους δύνεται η δυνατότητα να γυμναστούν με ευχάριστο τρόπο και να γνωρίσουν τα αθλήματα της Γυμναστικής (Ενόργανη, Ακροβατική, Ρυθμική, Γενική Γυμναστική και φυσικά το Τραμπολίνο).

Ο Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας ήταν από τους πρώτους Συλλόγους που ασχολήθηκαν με το Τραμπολίνο στην Ελλάδα. Στα πανελλήνια πρωταθλήματα πάντα έχει διακρίσεις και με το δίδυμο Κουταβά Απόστολο - Αγγελάκο Βασίλη, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Εθνικής μας ομάδας στους διεθνείς αγώνες από το 2004.

koutavas-aggelakos

Από το έτος της ίδρυσής του έως και σήμερα ο Άθλος έχει οργανώσει μία σειρά επιδείξεων Τραμπολίνο και Γυμναστικής καθώς και φιλικούς αγώνες Αντιπτέρισης. Παρουσιάζοντας στο κοινό της Καλαμάτας αθλήματα, που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και έχουν μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό, αν και στην χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένα.

Athlos-History

Demostration Kalamata
Demostration Kalamata City Hall
Demostration Kalamata Port2

Φωτογραφίες Βίντεο
 • Βάρνα 2010 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο
  Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Read more...
 • Free Running
 • Parkour
 • Tricking
 • Τραμπολίνο
 • Γυμναστική και παιδί
 • Aerial Silks

Who's online

We have 10 guests online