Το Άθλημα

trampoline-gravity-games
Τραμπολίνο τολμηρά παιχνίδια με την βαρύτητα.

Το  Τραμπολίνο προσφέρει τις συγκινήσεις του πρωταθλητισμού στους τολμηρούς, παράλληλα όμως αποτελεί για όλους ένα πολύ καλό μέσο άθλησης. Ιδιαίτερα αρέσει στα παιδιά, που τώρα έχουν κάτι καλύτερο από το διπλό κρεβάτι του μπαμπά και της μαμάς να χοροπηδήσουν και να παίξουν! Η γυμναστική στο Τραμπολίνο, ακόμα και όταν πλησιάζει τα επίπεδα του απλού συναγωνισμού, απευθύνεται σε όλους, προσφέροντας εκγύμναση και ψυχαγωγία.

Πολλοί πιστεύουν ότι το τραμπολίνο εμποδίζει την ανάπτυξη δύναμης (αφού τα ελατήρια κάνουν όλη τη δουλειά). Στην  πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία πλειομετρική δραστηριότητα που είναι η πλέον σύγχρονη  και αποδοτική μέθοδος στην προπόνηση δύναμης. Και μάλιστα χωρίς τις καταπονήσεις που  δεχόμαστε στο έδαφος, αφού ο χρόνος επαφής με το τραμπολίνο είναι μεγαλύτερος. Αυτό  εγγυάται αρμονική ανάπτυξη και άριστη κινησιακή εκπαίδευση για τα παιδιά, και φυσικά, υγεία  και ευεξία στους μεγαλύτερους.
Αν και το ηλικιακό φάσμα που μπορεί να ασχοληθεί με το τραμπολίνο είναι μεγάλο, η προσοχή μας  εστιάζεται περισσότερο στις μικρές ηλικίες και αυτό γιατί ο πρωταθλητισμός απαιτεί πολυετή και  επίμονη εκπαίδευση. Τα  παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν το άθλημα ακόμη και από την ηλικία των  τριών ετών.

trampoline-mental-skills

Ο πρωταθλητισμός συνδυάζει την γυμναστική υψηλών επιδόσεων και ακροβατικών στοιχείων,  πράγμα που καθιστά δύσκολη την επιλογή των αθλητών. Πρέπει να έχουν φυσιολογικό  σωματότροπο και καλή φυσική κατάσταση, τον σημαντικότερο όμως ρόλο παίζουν τα ψυχικά  προσόντα του αθλητή.

Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα για να εξοικειωθεί κάνεις με την  ιδέα ότι θα πρέπει να εκτελέσει δύσκολα ακροβατικά στοιχεία σε ύψη που φτάνουν και τα 9 μέτρα  από το έδαφος.  Αυτό προϋποθέτει από τον αθλητή αρμονικότητα στην κίνησή του, ρυθμικότητα  και καλό συντονισμό, χαρίσματα που θα τον βοηθούν να αντιλαμβάνεται τη θέση του στον χώρο  και τον χρόνο. (Δεν είναι τυχαία, απαραίτητο μέρος της εκπαίδευσης  των αστροναυτών).

trampoline skills1
trampoline skills2
trampoline skills5
trampoline skills4
trampoline skills3

Την  προπόνηση ενός αθλητή τραμπολίνο θα την χαρακτηρίζαμε περισσότερο ως εγκεφαλική, δεν έχει  μεγάλη διάρκεια, ώστε να τον καταβάλει σωματικά και δεν έχει τεράστιες απαιτήσεις σε δύναμη  και αντοχή, όσο άλλα αθλήματα, στοιχεία  που προφυλάσσουν κατά κάποιον τρόπο τους αθλητές   του από την χρήση απαγορευμένων ουσιών, την μάστιγα του αθλητισμού στις μέρες μας, μιας και  δεν του παρέχουν, λόγο της φύσης του αθλήματος, ουσιαστική βοήθεια.

Φωτογραφίες Βίντεο
 • Βάρνα 2010 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο
  Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Read more...
 • Free Running
 • Parkour
 • Tricking
 • Τραμπολίνο
 • Γυμναστική και παιδί
 • Aerial Silks

Who's online

We have 5 guests online