Ιστορία

nissen_george Στην ιστορία του ο άνθρωπος έκανε πολλές προσπάθειες να βρεθεί στον αέρα νικώντας τους νόμους της βαρύτητας. Στο τσίρκο, για χάρη του θεάματος, επινοήθηκαν πολλοί μηχανισμοί (πρόγονοι του Τραμπολίνο) για να παρουσιαστούν δύσκολα εναέρια ακροβατικά νούμερα. Το Τραμπολίνο με την μορφή που έχει σήμερα, κατασκευάστηκε από τον George Nissen (ΗΠΑ) το 1936.

Ήταν μία κατασκευή που του επέτρεψε να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά, υπερφυσικές αναπηδήσεις. Δεν ξέρω τι πραγματικά είχε στο μυαλό του ο George Nissen, πάντως μέσα από αυτή του την δημιουργία γεννήθηκε ένα καινούριο άθλημα.

Aggelakos_Nissen

George Nissen 2006 Πανευρωπαϊκό Μετς Γαλλία

Στην Ελλάδα το Τραμπολίνο από την δεκαετία του 70, χρησιμοποιείται ως προπονητικό μέσο από αθλητές της Ενόργανης Γυμναστικής. Η εισαγωγή όμως του Τραμπολίνο στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 2000 στο Σύδνεϋ και σε συνδυασμό βέβαια με το γεγονός ότι θα φιλοξενούσαμε τους επόμενου Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, ήταν η αφορμή για να γνωρίσουμε το Τραμπολίνο πλέων ως άθλημα.

Fa

Έτσι το 1998 η Fabiana Florez, προπονήτρια από την Αργεντινή, αναλαμβάνει στην Ελλάδα να οργανώσει το νέο αυτό για εμάς άθλημα. Την ίδια χρονιά (1998) έχουμε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο και την συγκρότηση Εθνικής Ομάδας με προπονητές την Fabiana Florez και τον Ευριπίδη Γκαλτσίδη. Οι αθλητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες ήταν: ο Βακέλης Κολοζάκης, ο Μιχάλης Πελιβανίδης, ο Αρτούρ Γιεριμνιάν, η Ιωάννα Κοντελε, η Μαριάννα Μουσουράκη, η Ελίνα Αγγελίδου και η Σίση Θεοδωρίδου.

Athens-Trampolino-2004
Το 2004 ο Μιχάλης Πελιβανίδης με Ομοσπονδιακό προπονητή πλέων τον Βασίλη Αγγελάκο κατατάσσεται 12ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στην Αθήνα.

Το 2005 ο μόλις 11 ετών νεαρός αθλητής του Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας Κουταβάς Απόστολος κατακτά την 2η θέση και το Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σην Ολλανδία.

Το 2009 η Λίλα Κασάπογλου κατακτά την 3η θέση και το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των Νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ρωσία.

Varna-2010
Το 2010 έρχεται και το πρώτο Χρυσό μετάλλιο για τα Ελληνικά χρώματα και πάλι από τον Κουταβά Απόστολο (Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας) κατηγορία των Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Βουλγαρία. Και την ίδια χρονιά 4ος στην πρώτη Ολυμπιάδα Νέων στην Σιγκαπούρη.

Το 2011 οι κανονισμοί του Τραμπολίνο αλλάζουν. Την βαθμολογία του αθλητή επηρεάζει πλέον και ο χρόνος πτήσης. Μία αράμετρος απόλυτα κατανοητή από τους θεατές (ψιλότερες αναπηδήσεις, μεγαλύτερη βαθμολογία). Τώρα τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα, αντικειμενικά και κατανοητά από όλους. Το θέαμα που προσφέρει το Τραμπολίνο με τον χρόνο πτήσης παίρνει άλλες διαστάσεις.

Φωτογραφίες Βίντεο
 • Βάρνα 2010 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο
  Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Read more...
 • Free Running
 • Parkour
 • Tricking
 • Τραμπολίνο
 • Γυμναστική και παιδί
 • Aerial Silks

Who's online

We have 9 guests online